skvělé zážitky začínají zde
Menu

Pivovar Kolkovna
Pod vedením zkušeného sládka vaříme řemeslná piva z poctivých surovin - sladu a chmele. Na čepu najdete vždy 7 piv, včetně sezónního speciálu. V naší restauraci si můžete dát tradiční jídla z české kuchyně. Přijďte zažít pravou pivovarskou atmosféru a ochutnat piva přímo u zdroje.

Facebook Instagram

O našem pivovaru

Navštivte náš pivovar a ochutnejte řemeslná piva z kvalitních surovin. A protože k českému pivu patří tradiční česká kuchyně, v naší pivovarské restauraci si vyberete z široké nabídky jídel od našeho šéfkuchaře.

Představujeme naše piva
Nabídka zahrnuje stálý výběr čtyř piv a jeden sezónní speciál, který měníme každých šest týdnů.

Ležák 12°

Ležák 12°

Světlý ležák plzeňského typu

12° ležák je vlajkovou lodí našeho pivovaru. Vaří se dekokčním způsobem z humnového sladu a žateckého chmele. Než se k vám dostane na stůl, projde výrobou trvající 60 dní, během nichž leží ve sklepě minimálně 7 týdnů. Pro ležák je typická zlatavá barva a kompaktní dlouhotrvající pěna, která na sklenici zanechává krásné kroužky. 

Po sladovém začátku na jazyku následuje vyvážená hořkost s jemným dozníváním, která je typická pro český ležák.

EPM: 12,5 % hm. | Průměrná energetická hodnota: 187 kJ/44 kcal | IBU (stupeň hořkosti): 45

Alkohol: 4.8% vol.

 
Pšeničné 11°

Pšeničné 11°

Pšeničné světlé pivo typu Hefe Weizen

Pšeničné 11° je svrchně kvašené pivo, které se inspirovalo bavorským pivním stylem Hefe Weizen. Pyšní se plnou chutí s banánovými tóny a nádechem hřebíčku. Chlebnatost pšeničného sladu, který tvoří více než polovinu sypání na várku, je doplněna lehkým ovocným aroma použitého chmele.

Při prvním napití ucítíte typické banánové aroma doplněné tóny hřebíčku a chlebnatost pšeničného sladu, lehce zvýrazněnou citrusovým chmelovým aroma. Celková hořkost je nízká a vysoký obsah CO2 zajišťuje krémovou, dlouhotrvající pěnu.

EPM: 11,5 % hm. | Průměrná energetická hodnota: 168 kJ/40 kcal/100 ml | IBU (stupeň hořkosti): 20

Alkohol: 4.9% vol.

 
Ale 11°

Ale 11°

American Pale Ale

Náš Ale 11° je původně britský pivní styl, který američtí pivovarníci nové vlny přeměnili do dnešní podoby. Tento Pale Ale se vyznačuje vyšší hořkostí v chuti a intenzivním chmelovým aroma pocházejícím z amerických chmelů, které jsme použili jak při chmelení na varně, tak při studeném chmelení v tanku během dozrávání.

Pale Ale má příjemnou chmelovou hořkost a intenzivní aroma. Po napití zanechává v ústech suché zakončení. Sladovost těla je nižší a vyvažuje ji citrusové aroma chmele.

EPM: 11,5 % hm. | Průměrná energetická hodnota: 172 kJ/41 kcal/100 ml | IBU (stupeň hořkosti): 40

Alkohol: 4.7% vol.

 
Tmavá 13°

Tmavá 13°

Tmavý ležák

Tmavá piva patří k oblíbeným pivním stylům ve střední Evropě. Speciální a karamelové slady dodávají naší spodně kvašené tmavé 13° výraznou temnou barvu a charakteristickou chuť s karamelovými a kávovými tóny, doplněnými jemnou hořkostí.

Na jazyku pocítíte suchou, jemně hořkou a karamelovou chuť. V chuti však nečekejte dominantní  sladovou sladkost, tmavá 13° je svěží pivo s vysokou pitelností. Voní po praženém sladu a jemné aroma pochází z žateckých chmelů.

EPM: 13,5 % hm. | Průměrná energetická hodnota: 222 kJ/53 kcal/100 ml | IBU (stupeň hořkosti): 30

Alkohol: 5.4% vol.

 

Restaurace Pivovaru Kolkovna
Přijďte posedět a ochutnat.

On-line rezervace

Rezervujte si místo on-line
Objednávka s sebou
Rozvoz do 8km, Po - Ne: 10:30 - 22:00
Polední menu
Podáváme od 11:00 do vyprodání, nejdéle do 15:00.
Menu a nápoje
Ochutnejte tradiční českou kuchyň, speciality našeho šéfkuchaře a pivo jako křen
Dárkové poukazy
1 poukaz 12 restaurací. Darujte zážitek

Pivovar Kolkovna
Výstaviště 415
17000 Praha 7 - Bubeneč
Česko
Naviguj mě


Po - Ne: 11:00 - 23:00

+420 277 005 033

Navštivte náš pivovar a ochutnejte řemeslná piva z kvalitních surovin. A protože k českému pivu patří tradiční česká kuchyně, v naší pivovarské restauraci si vyberete z široké nabídky jídel od našeho šéfkuchaře.

Otevřeli jsme Pivovar Kolkovna!

Už je to tady - nový pivovar v Praze! S radostí oznamujeme, že od 21. června vás rádi přivítáme v novém holešovickém Pivovaru Kolkovna. Přijďte ochutnat naše řemeslné pivo a skvělé jídlo z pivovarské restaurace.

Celý článek

Co znamenají pivní zkratky

Při degustaci piva nebo čtení etiket se často setkáte s různými pivními zkratkami a termíny, které mohou být matoucí. V tomto článku si vysvětlíme nejpoužívanější pivní zkratky a vy budete mít jasno jednou provždy.

Celý článek

Jak poznat správně načepované pivo?

Pokud jste někdy přemýšleli, proč pivo chutná někde lépe než jinde, máme pro vás odpověď. Tajemství tkví v tom, jak dobře ho výčepní čepuje. Pokud si občas dopřejete chlazený půllitr zlatého moku, pojďme se společně podívat na...

Celý článek on-line rezervace
     

Kde si můžete objednat naše jídlo?

Exkurze a zážitky Nahlédněte pod pokličku varny.

Chcete se dozvědět, jak se vaří pivo v našem pivovaru?

Domluvte si exkurzi se sládkem, kde vás necháme nahlédnout pod pokličku varny. Provedeme vás celým procesem vaření piva, od šrotování sladu přes vaření mladiny až po kvašení a ležení. Dozvíte se, jak vzniká náš oblíbený ležák, jaké tajemství se skrývá za studeným chmelením nebo jak chutná pivo z tanku. 

Ukážeme vám, jak kombinujeme moderní technologie s tradičními metodami přímo v praxi. Exkurze trvá přes hodinu a v závěru zahrnuje oblíbenou ochutnávku piva. 

Těšíme se na vaši návštěvu!

JIŽ BRZY, pro aktuální info nás sledujte!

 

Rezervujte si exkurzi

E-mailem: info@pivovarkolkovna.cz
Na telefonu: 702 294 871

Pravidla prohlídky
Exkurzi objednávejte nejpozději 14 dní dopředu.
Minimální počet návštěvníků je 7, maximálně 15 osob.

Návštěvní doba
Exkurze probíhají od pondělí do soboty mezi 11. a 18. hodinou.

Cena prohlídky (včetně ochutnávky)
Prohlídka pivovaru s ochutnávkou piva trvá minimálně hodinu a stojí 280 Kč na osobu. Platit můžete hotově nebo kartou.

Jak se k nám dostat

Naučte se čepovat pivo jako profesionál

Kolkovna Restaurants a Pilsner Urquell Master Bartender 2014 Pavel Pressburg vás zvou do Školy čepování. Naučte se čepovat pivo na hladinku, mlíko nebo šnyt. Kromě toho zjistíte mnoho zajímavostí z historie a technologie výroby piva. Po absolvování programu, který zahrnuje kvíz a degustaci, obdržíte certifikát.

Pavel se s vámi rád podělí o své mnohaleté zkušenosti, které s pivem má a zodpoví vaše případné otázky. Bližší informace na pressburg@kolkovna.cz+420 776 246 731.

Brzy oznámíme nové termíny, sledujte nás!

Naučte se čepovat pivo jako profesionál
Sledujte nás také na sociálních sítích Facebook Instagram